HISTORIE

Ooit begonnen in een oude paardenstal…

Henk van Hamersveld sleutelde in z’n jonge jaren al aan diverse trekkertjes. Hij begon in een oude paardenstal van de ouderlijke boerderij aan de Oostlaan in Barneveld en had al vroeg bepaald dat hij ’n officiële landbouwmechanisatie wilde beginnen.

Loonwerker worden, zoals zijn vader, leek hem niets, maar de landbouw interesseerde hem wel. Toen de boerderij, inclusief paardenstal, in 1969 plaats moest maken voor het Oosterbosbad, verhuisde Henk z’n activiteiten naar een tabaksschuur aan de Achterveldseweg in Barneveld; ‘De Pelmolen’. Na de LTS, behaalde Henk nog de overige vereiste vakdiploma’s in de avonduren.

Arie & Henk - Oostlaan

1969: Vader, Arie van Hamersveld, kwam met Henk overeen om die landbouwmechanisatie samen te gaan runnen, naast het loonwerk, de kippen- en eierhandel. Vaders naam; ‘A.J. van Hamersveld’ bleef de bedrijfsvoerende naam. Enige jaren later stopten zij met de kippen- en eierhandel..

Begin jaren ’70: Van Hamersveld importeerde veel Massey Ferguson en Ford tractoren vanuit Duitsland. Dat was een goede markt, omdat er destijds nog maar weinig tractoren op de Veluwe liepen. Soms werd er zelfs nog een paard ingeruild!

1974: Er werd een firma gesloten: ‘A.J. van Hamersveld & Zn.’

1975: Van Hamersveld werd dealer van Eicher tractoren. De Eicher tractoren kwamen destijds in grote lijnen overeen met de Massey Ferguson tractoren die al jaren door hen gebruikt werden verhandeld.

1976: Van Hamersveld kreeg een sub-dealerschap van Ford tractoren erbij.

'De Pelmolen'

1978: Verhuizing van ‘De Pelmolen’ naar de Otelaarseweg 3, in Barneveld. Daar begonnen ze in een pand van slechts 500m². Dit is later steeds verder uitgebouwd tot ± 1700 m² op heden.

1980: Arie van Hamersveld deed officieel het loonwerk van de hand.

1984: De firma werd officieel beëindigd; Henk gaat alleen verder, de naam blijft ongewijzigd. 

Jacquelien liep als klein meisje al bij de monteurs! - Otelaarseweg

1986: De hoofd-dealer van Ford ging failliet, waardoor aan het sub-dealerschap gelijk een einde kwam..

1987: Eicher stopt met de productie van landbouwtractoren..

1988: Van Hamersveld werd dan nu toch officieel Massey Ferguson dealer.

2004: De oudste dochter van Henk, Jacquelien, studeert succesvol af aan de Hogeschool in Enschede, waarna ze, na jaren in d’r vrije tijd te hebben meegewerkt, nu enthousiast voltijd in de zaak komt.

2005: Jacquelien gaat nu samen met haar vader in één firma verder, onder een nieuwe naam:

Van Hamersveld LMB